lifestyle

FOOD | Smeuïge chocolade pralinébrownies

Ik ben dol op brownies! Zo eentje waarbij je na het opeten ervan nog een halve brownie in je mond hebt zitten omdat hij zo lekker plakt. Daar moet iedereen gewoon een recept voor hebben. Ik maakte voor de eerste keer zelf brownies met een kleine twist. En ze zijn zo lekker geworden! En raad eens… dit recept deel ik met jullie! Dit recept voor smeuïge chocolade brownies is tot nu toe mijn absolute favoriet als het om van die kleffe brownies gaat. Zeker het proberen waard dus! 

download (1)

Ingrediënten smeuïge brownies

  • 200 gram chocolade (ik gebruik melkchocolade)
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 100 gram witte kristalsuiker
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 kl vanille-extract
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram pralinénootjes
  • snufje zout

Bereiding

Doe de boter, beide soorten suiker en chocolade in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en de chocolade gesmolten zijn. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed.

TIP: om het mengsel in de pan sneller af te laten koelen, kun je de pan in een bak met koud water zetten. De pan koelt meteen af, waardoor het mengsel ook sneller zal afkoelen..

Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolade mengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.

Voeg bloem, cacaopoeder en zout toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrdiënten zijn opgenomen. Als laatste meng je er de pralinénootjes bij.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en spreid gelijkmatig uit.

Bak de brownies 25 minuten op 190 graden.

Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en in stukken snijd.

download

Tips voor de perfecte brownie

Niet te luchtig kloppen. Je wilt een compacte smeuïge brownie, anders krijg je een chocoladecake. Mixen op een lage stand tot de ingrediënten zijn vermengd is meer dan voldoende. Als je het beslag wel te luchtig klopt, dan rijst de brownie te veel in de oven. Na het bakken zakt ze in elkaar.  Niet mooi en ook niet het meest lekker.

Wanneer gaar? Een cake test je door er een prikker in te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake goed. Zo werkt dit niet (ik herhaal, NIET) bij brownies. Als je een smeuïge brownie wilt, komt die prikker er natuurlijk nooit schoon uit. Als dat wel het geval is, is je brownie te droog en niet meer lekker.

Wanneer hij dan wel gaar is? Dat zie je door goed te kijken. De bovenkant moet droog zijn en als je de vorm een beetje schudt moet hij stevig zijn. Zie je de brownie een beetje wiebelen, dan heeft hij nog iets meer tijd nodig.

Untitled design (3)

Wat is jou favoriete brownie? Ook zo’n lekkere smeuïge variant of heb jij liever een brownie die meer weg heeft van cake?

Advertenties

10 gedachten over “FOOD | Smeuïge chocolade pralinébrownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s